laatste update : 09-02-05 08:19


 
Hoofdpagina
WAAR ZIJN ZE.COM

 

Wie zijn ze

   
 

De Achterbank

   

 Voorbereidingen 

 De route

 • Weesp (NL)
 • Italië - Genua
 • Boot- Tunesië
 • Tunesië
 • Libië
 • Egypte
 • Soedan
 • Ethiopië
 • Kenia
 • Tanzania
 • Uganda
 • Malawi
 • Zambia
 • Mozambique
 • Kaapstad

 Geplande kaartroute

 

CONTACT

   

Gastenboek

   
 
 


Uganda 1  
_________________________________________
07-02 (J) Nog even John

De eerste nachtstop in Uganda was in Jinga. - Nile River Explorers Campsite. Prachtig gelegen op een plateau uitkijkend op het Victoria meer en het ontstaan van de Witte Nijl. Veel stroomversnellingen, dus een prachtig gebied om te raften en wildwater kanoën. Blijkbaar zijn hier verleden jaar de wereldkampioenschappen gehouden (Uganda gewonnen...). Helaas vergeten om foto's te nemen van deze wonderschone plek. Hoe stom kun je zijn. Misschien had het te maken met de zeer, zeer smakelijke Chardonnay die we op de kop getikt hadden; Fleur du Cap.

(A)

We hadden vanmorgen  gezellig Radio Kampala op staan. Verstaan we geen ruk van, allemaal Swahili, maar wel leuk voor de sfeer. Oh, John gooit nu een de plastic afwasbak richting een aap die wat al te brutaal was. Je kunt 's avonds niets buiten laten liggen anders is het 's morgens verdwenen. We zitten nu dus in Kampala. Eergisteren Kenya verlaten. Aan de grens weer allemaal mannetjes die zeggen dat het papierwerk erg ingewikkeld is en je hun hulp nodig hebt. Nu zijn we inmiddels wel wat gewend en we hadden gehoord dat de grensovergang van Kenya/Uganda normaal gesproken vrij soepeltjes  verloopt. Dus "no thank you" mannen. Was inderdaad alles bij elkaar binnen een uurtje geregeld. U2 in de CD-speler en 'where de streets have no name' klonk weer door de speakers.  Al weken hebben we geen cd's kunnen spelen; de wegen zijn zo slecht geweest. Ook in Kenya een en al afgebroken asfalt en diepe potholes. Soms was de weg gewoon weggespoeld (zie foto's) door een rivier. Repareren, tja dat is niet eenvoudig. De de-tour ging dan gewoon door de rivier. Gelukkig voor ons geen regentijd.

Grens Kenia/Uganda > geld wisselen

 

Onze eerste indruk van Uganda is dat het er veel beter geregeld en welvarender uitziet dan bij voorbeeld wat we van Kenya gezien hebben. Aan de grens kregen we ook een visitors guide met adressen van alle campings, hotels, restaurants, nationale parken etc. Eeeennnnn wat hebben we vanmorgen gevonden in Kampala? Een grote boekwinkel met een reisafdeling en allerlei boeken over de natuur in Afrika.  We waren als twee kinderen in een snoepwinkel.

 Nieuwe aanschaf:

Lonely Planet Watching Wildlife in East Afria . Fantastisch met alle parken, diersoorten, leefomgeving, wildspotten, etc.

Bradt Travel Guide - Uganda (hadden we nog niets van)

Bradt Travel Guide - Rwanda (hadden we nog niets van)

Trees of Southern Afrika (na 5 maanden moeten we toch wel een paar bomen kunnen herkennen)

 Snakes & Snake Bite in Southern Africa (om te griezelen)

Tracks & Tracing in Southern Africa (voetsporen - voor de heb)

Verder heb ik een roman gekocht 'The Man-Eaters of Stavo, by Colonel J.H. Patterson. Voor het eerst gepubliceerd in 1907 en gaat over twee mensetende leeuwen die de werkzaamheden aan de spoorweg van Mombasa/Kenya naar Uganda ernstige vertraging toebrachten. Waar gebeurd verhaal geschreven door de kolonel die destijds in charge was. Boek staat ook vol met foto's.

De Laatste aanschaf is een boek geschreven over schoolkinderen in noord Uganda die in 1996 ontvoerd zijn door The Lord's Resistance Army. Onder leiding van Joseph Kony. Het boek gaat o.a. over het waargebeurde verhaal van het schoolhoofd die erachteraan gaat en vele meisjes terughaalt, over twee meisjes die ontsnapten, over een 14 jarige ontvoerder en over de gek Joseph Kony en wat hem 'In Gods naam' bezielt. Hij huist overigens nog steeds in noord Uganda met z'n troepen. (gaan wij ook niet naar toe).

 verder naar Uganda2

 

 


 

 

  

 
 

 


 
   


 


   
   
   
   
   

 
 
Copyright 2004-2005 John Ahlers & Anne van Deudekom